Startpagina » Cruises » Kvarner: baai van eilanden

Kvarner: baai van eilanden



Duur
14 dagen
Tijdstippen
11:00
Dagen
ma-wo
  • Duur: 14 dagen
  • Tijdstippen: 11:00
  • Dagen: ma-wo



Informatie
Extra's
Excursies
Uitbreiding
Betaalcondities
Beschikbaarheid


Wekelijks vertrek vanuit Opatija Route: Opatija – Krk – Rab – Zadar – Molat of Olib – (Ilovik) Lošinj – Cres – Opatija

Zaterdag: Vertrek uit OPATIJA – KRK ISLAND (L) Vertrek om 13u met lunch aan boord. Late aankomsten kunnen deelnemen aan Krk. Krk is het grootste Kroatische eiland en onderweg stoppen we om te zwemmen in het meest kristalheldere water dat je ooit hebt gezien. Krk heeft diverse dorpen van verschillende grootte, prachtige promenades, dramatische rotswanden met kleine eilandjes en honderden verborgen baaien en stranden. Er is een geroezemoes aan de waterkant van Krk Town. Geniet hier van de vele bars en restaurants. Overnachting in de stad Krk.

Zondag: KRK ISLAND – RAB ISLAND (B, L) Na het ontbijt varen we richting het eiland Rab, bekend als het “eiland van de liefde”. Bij aankomst neemt u deel
aan een rondleiding (inbegrepen bij Premium Superior & Premium) om imposante stenen muren en romaanse kerktorens,
kerken, paleizen, steenstraten en oude gevels te zien. Veel straten en pleinen zijn als open-paar galerijen,
terwijl kunstenaars buiten werken. Mis de beroemde “Rapska torta” -cake niet (het recept is geheim, inclusief
proeverij voor Premium Superior & Premium). Als het weer het toelaat, loop dan naar de Kamenjak-heuvel en bekijk
de prachtige zonsondergang. Overnachting in de stad Rab.

Maandag: RAB ISLAND – ZADAR (B, L) Ochtendcruise van Rab naar Zadar, op weg naar het eiland Pag met zijn ongewone maanachtige landschap. We stoppen om te zwemmen op het kleine MAUN-eiland. In Zadar is er een optionele rondleiding (inbegrepen bij Premium Superior & Premium). De stad is vandaag het centrum van de regio en was de metropool van de regio Dalmatië voor vele eeuwen. Het rijke culturele erfgoed is zichtbaar bij elke beurt: het Romeinse forum dat dateert uit de 1e eeuw na Christus, de kerk van St. Donatus daterend uit de 9e eeuw na Christus – de beroemdste middeleeuwse basiliek en het symbool van de stad. De imposante en machtige stadsmuren met representatieve Port en Land poorten zijn uit de 16e eeuw na Christus, en er zijn tal van paleizen en villa’s van voormalige adellijke families. Geweldige restaurants lijn een deel van de waterkant en het centrum van de stad. Beroemde, eigentijdse creaties zijn het Zadar-zeeorgel, uniek in de wereld (luister naar het geluid) en de lichtinstallatie “The Greeting to the Sun”. Overnachting in Zadar.

Dinsdag: ZADAR – MOLAT ISLAND of OLIB (B, L, CD) Vroeg vertrek voor het eiland Molat of Olib (afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kleine havens) in het noordelijke deel van de Zadar-archipel. Denk aan pure vrede en sereniteit. Vanavond is het diner aan boord van de Captain en overnachting hier.

Woensdag: MOLAT ISLAND of OLIB – ILOVIK – LOŠINJ ISLAND (B, L) Na het ontbijt en een ochtend zwemmen, varen we richting Ilovik. Het heeft misschien maar een paar honderd inwoners, maar Ilovik heeft prachtige baaien en kristalhelder water. We maken een korte stop voordat we vertrekken naar Losinj, bekend als “sunshine island” en een overvloed aan dennen, wilde bloemen en kruiden. Losinj is een van de meest populaire eilanden aan de noordelijke Adriatische wateren vanwege de verborgen baaien en de koele mediterrane sfeer. Bij aankomst kunt u een wandeling maken langs de mooie waterkant of wandelen naar de aromatische tuin Lošinj, vol met inheemse kruiden en planten. Het kleinere stadje Veli Lošinj is gemakkelijk te bereiken als u te voet wilt verkennen. Overnachting in Mali Lošinj.

Donderdag: LOŠINJ ISLAND – CRES ISLAND (B, L) We vertrekken naar het eiland Cres na onze ochtendzwemmen. Dit onbedorven eiland is een lang en smal eiland met
olijfbomen, wijngaarden, eikenbossen, beuken en enkele opmerkelijke stenen muren. Cres en Mali Lošinj waren ooit
een eiland voordat de Romeinen een smal kanaal groeven om ze te scheiden. Breng de nacht door in de haven van dit
typisch middeleeuwse stadje Cres met verborgen pleinen en binnenplaatsen.

Vrijdag: CRES ISLAND – OPATIJA (B, L) Na het ontbijt vertrekken we naar Opatija. De beroemde Riviera van Opatija is het best te zien vanaf de zee.
Bij aankomst in de late namiddag kunt u deelnemen aan een wandelrondleiding door Opatija (inbegrepen bij Premium
Superior). Slenter door de langste lungomare (kustpromenade) in Kroatië of stop in Volosko, een traditioneel
vissersdorp met enkele van de beste visrestaurants van het land. Neem tijdens je laatste nacht aan boord
misschien een afscheidsfeest onder de sterren. Dit zou een goed moment zijn om contactgegevens met uw nieuwe
vrienden te ruilen en uw terugkeer te plannen. Veel mensen komen terug, opnieuw en opnieuw.

Zaterdag: OPATIJA (B) Na het ontbijt afscheid nemen van de bemanning. We hopen je weer te zien aan boord van Katarina Line-cruises.

CABIN TYPE BESCHRIJVINGEN

PREMIUM: Premium schepen met stalen romp met een moderne traditionele uitstraling bieden accommodatie in ruime, cabines met airconditioning, tweepersoonsbed of twee aparte bedden, een haardroger en een kluisje. Schepen zijn van 29 tot 35 meter lang met hutten van 8 tot 14 m² groot. Inbegrepen diensten: ontbijtbuffet, driegangendiners, Captain’s diner, rondleidingen in Zadar en Rab, cake-proeverij, dagelijkse cabineservice, frisse set handdoeken en beddengoed in het midden van de week, bagageafhandeling, olijfolie en wijnproeverijen aan boord, ’s middags thee en koffie met koekjes, gratis wifi.

TRADITIONELE ENSUITE:  Houten schepen, hutten met eigen douche / toilet, meestal stapelbedden, salon met airconditioning. Inbegrepen diensten: Continentaal ontbijt, driegangendiners, dagelijks een liter water per persoon, gratis WIFI.

VERMINDERINGEN & SUPPLEMENTEN:

ALLE DEKKASTEN ZIJN GELEGEN OP HET HOOFD- EN BOVENBLAD!

Onderdekhutten bevinden zich in de romp van het schip onder het hoofddek. volwassen op 3e bed in een drievoudige hut – 30% kinderen jonger dan 10 jaar – 50% eenpersoonsgebruik van hut + 50% – beperkt aantal enkele hutten zonder supplement beschikbaar.

VERPLICHTINGSUPPLEMENT: BEZOEKERSBELASTING & PORTKOSTEN ZIJN NIET INBEGREPEN (ter plaatse te betalen) EUR 40, – per persoon per week

OPTIONELE EXCURSIES

Deze excursies kunnen aan uw boeking worden toegevoegd in de laatste fase van uw online reservering. Als u ter plaatse betaalt, wordt alleen KUNA-valuta en contant geld geaccepteerd.

PLITVICE MEREN VAN OPATIJA: Volledige dag Bezoek de beroemde Plitvice-meren, zestien meren met kristalhelder water verbonden door prachtige watervallen. Puur natuur, bergbossen en frisse lucht. Een van de mooiste nationale parken in Kroatië en een UNESCO-site. Een rondleiding van een hele dag, die vroeg in de ochtend begint en net op tijd terugkeert voor het avondeten. Inbegrepen: vervoer per bus, gids, toegang tot het park met boot en treinrit in het park).

Aanbevolen: comfortabele wandelschoenen Vertrek: 07: 30 uur Keer terug: 19: 00u Prijs: 67, – van Opatija           

VENETIË VAN OPATIJA: Volledige dag Bezoek Venetië, een van de meest unieke steden ter wereld. Maak een wandeling langs pittoreske bruggen en een gondelrit of drink een Bellini-cocktail op het San Marcoplein. Inbegrepen: transfer van Opatija naar Rovinj of Poreč, 3 uur durende transfer naar Venetië, begeleide wandeling.

Aanbevolen: comfortabele wandelschoenen, paspoort vereist (voor NIET-EU inwoners)   Vertrek: 06: 00 uur Terugkeer: 22: 00u Prijs: 74.-

WIJNERVARING VAN KRK: 2 tot 3 uur Bij aankomst op het eiland Krk bezoekt u de kleine wijnmakerij “Nada” in het dorp Vrbnik, dat op een hoge klif boven de zee ligt in de beroemde wijnregio die bekend staat om de wijnsoort Žlahtina en alleen op dit eiland wordt verbouwd. Inbegrepen: transfer naar de wijnmakerij, presentatie en proeverij van de Žlahtina met ham, kaas, olijven en brood).  

Vertrek: 18: 00 uur Terugkeer: 20: 00u Minimum aantal deelnemers: 4 Prijs: 25.-

WAKEBOARDING & WATERSKIING VAN KRK: 2 tot 3 uur.  Ervaar adrenalinekick in het Wakeboard-centrum Cable Krk op slechts 3 km van de stad Krk en geniet van wakeboarden op 650 meter lang 5-laags kabelbaansysteem met 8 carriers. Inbegrepen: retour, 2 uur wake boardkaart en uitrustingverhuur.

Vertrek: altijd na 17: 00 uur Min 2 pax nodig.   Vertrek: altijd na 17.00 uur Minimum aantal deelnemers: 2 Prijs: 35.-

RAB CAKE PROEVEN: IN RAB 1 uur – inbegrepen bij Premium en premium superior schepen op Kl1 route Veel kustplaatsen of eilanden in Kroatië hebben hun heel bijzondere inheemse dessert, maar slechts één kan zijn geschiedenis volgen tot 1177, toen, volgens de legende, het recept voor Rab cake werd gecreëerd door nonnen in het klooster bij het verzorgen van de bezoekende paus. Luister naar het verhaal, geniet van de demonstratie van hoe de cake is gemaakt en koop souvenirs om mee naar huis te nemen. Inclusief: Rab cake-verhaal, welkomstdrankje, bord met Rab-cake en traditionele koekjes, zelfgemaakte jam, vijgencake, amandelen, amandelen, dessertwijn, water, limonade.    

Vertrek: altijd Minimum aantal deelnemers: 10 Prijs: 10.-

CABIN TYPE BESCHRIJVINGEN:

Premium schepen met stalen romp met een moderne, traditionele uitstraling bieden accommodatie in airconditioning, ruime hutten met een eigen badkamer met een tweepersoonsbed of twee aparte bedden, een föhn en een kluisje. Schepen zijn vanaf 29 tot 35m lang met hutten van 8 tot 14m2 groot. Inbegrepen diensten: ontbijtbuffet, lunches met 3 gangen, Captain’s diner, Engelssprekende rondleiding manager aan boord (behalve op KL1 en KL5), één rondleiding, dagelijkse kajuitservice, mid-week verse set handdoeken en beddengoed, bagage-afhandeling, olijfolie en wijnproeverijen aan boord, afternoontea en koffie, een liter water per persoon per dag.

TRADITIONELE ENSUITE Houten schepen, hutten met eigen douche / toilet, meestal stapelbedden, salon met airconditioning. Inbegrepen diensten: Continentaal ontbijt, driegangendiners, dagelijks een liter water per persoon.

ALLE DEKKASTEN ZIJN GELEGEN OP HET HOOFD- EN BOVENBLAD! Onderdekhutten bevinden zich in de romp van het schip onder het hoofddek.

VERMINDERINGEN & SUPPLEMENTEN: enkel gebruik van hut + 50% VERPLICHTINGSUPPLEMENT: BEZOEKERSBELASTING & PORTKOSTEN ZIJN NIET INBEGREPEN (ter plaatse te betalen) EUR 40, – per persoon per week.

Legend: B – breakfast, L – lunch, D – dinner, CD – Captain`s dinner

Prijslijst:

FAQ’s: (nieuwe pagina)