Blogs


De Biokovo Skywalk!
Kroatië heeft veel prachtige nationale- en natuurparken die je echt bezocht moet hebben. De meeste toeristen trekken vaak naar bekende parken als Nationaal park Plitvice Meren of Krka die mede indrukwekkend zijn door de vele watervallen.


Lees verder

Nationaal Park Krka Watervallen

Op zo´n 15 minuten landinwaarts rijden vanaf Sibenik ligt Nationaal Park Krka.


Lees verder


Typische Kroatische gerechten
In deze blog wil ik je meenemen in het culinaire Kroatië. Kroatië is meer dan zon, zee en strand. 


Lees verder

Hum: Het kleinste stadje ter wer...
Wanneer je in Istrië op vakantie bent, ga er dan eens een keer op uit en breng een bezoek aan Hum en Kotli.


Lees verder

Šibenik
Mijn vader komt uit een plaatsje tussen Šibenik en Drniš. Als kind ging ik altijd met mijn ouders en broers naar zijn geboortedorp op vakantie. Overdag gingen wij altijd zwemmen bij strand Solaris in Šibenik , waarna wij altijd een ijsje in centrum gingen eten.


Lees verder

Primošten
Een van de mooiste plekken in Dalmatie is zeker Primosten, maar Primošten is bijzonder en magisch. In deze blog zal ik vertellen over de mooiste stranden in de stad en dingen die er te zien zijn. Ook zal ik over het ontstaan van Primošten vertellen.


Lees verder

De mooiste stranden in Split
De Adriatische kust heeft vele prachtige stranden en rond de hoofdstad van Dalmatie, Split, zijn er vele waar je een verfrissende duik kunt nemen op een warme zomerdag. .


Lees verder

7 leuke weetjes die u misschien ...
Kroatië is een reizigersparadijs met zijn oude, rode daken, lange stukken zonovergoten stranden en azuurblauwe meren verspreid over groene bossen. Hieronder zijn 7 weetjes van Kroatië die u misschien nog niet wist.


Lees verder

Stedentrip Zagreb
Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en heeft zo´n 1 miljoen inwoners. Zagreb ligt in het noorden van Kroatië en dicht bij de grens met Slovenië. De stad heeft een rijke historie. Rond 1900 viel Zagreb onder Hongaars/Oostenrijks bewind. Dat je zie je nu nog steeds terug in de oude gebouwen in het centrum.


Lees verder

Bezoek aan de Makarska Rivièra
Indrukwekkende uitzichten, prachtige stranden en verborgen inhammetjes! Dit is misschien wel de juiste manier om de Rivièra van Makarska te omschrijven. Dit prachtige gebied ligt in Centraal Dalmatië en begint op zo'n 50 kilometer ten zuiden van Split en omvat bijzondere kleine en grotere plaatsen.


Lees verder

Split, Kroatië: stad, strand en...
Split is de op één na grootste stad van Kroatië en de belangrijkste stad van Dalmatië, de meest zuidelijke regio van Kroatië. De stad zelf is niet heel erg groot en is te vergelijken met een stad als Breda, hoewel de omgeving van Split wel bijna het dubbele aantal inwoners telt. Split is een stad met veel verschillende kenmerken. Scheepsbouw en industrie waren ooit één van de belangrijkste inkomsten, nu is dat toerisme.


Lees verderGet in touch


Heb je een vraag, of opmerking ergens over? Laat dan je naam, e-mailadres en/of telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook volgen op de onderstaande sociale media. Tot ziens bij 24Tripper!