Startpagina » Cruises » Southern Explorer

Southern ExplorerDuur
8 dagen
Tijdstippen
Dagen
  • Duur: 8 dagen
  • Tijdstippen:
  • Dagen:Informatie
Extra's
Excursies
Uitbreiding
Betaalcondities
Beschikbaarheid


Wekelijks vertrek vanaf Split: Split – Makarska – Mljet – Dubrovnik – Trstenik – Korčula – Hvar – (Bol) Split

Legende: O – ontbijt, L – lunch, D – diner, CD – Captain’s dinner

Route:

Zaterdag SPLIT – MAKARSKA (L)

13uur vertrek vanuit de haven van Split zuidwaarts naar Makarska. De lunch wordt geserveerd terwijl we langs de Dalmatische kust varen. Voel je je avontuurlijk? Er is een middag zwemstop in een van de baaien. Doe dan mee met onze optionele rivier rafting-excursie of zipline op de Cetina-rivier. Kom ’s avonds terug op het schip in Makarska. Wandel langs de waterkant met zijn brede promenade, een pad naar een vuurtoren en een aantal leuke bars. Het centrale plein herbergt een indrukwekkende kerk en andere monumenten. Overnachting in de haven van Makarska.

Zondag MAKARSKA – MLJET (O, L)

Vroeg in de ochtend vertrek naar het eiland Mljet. Onderweg stoppen we om op Pelješac te zwemmen. Een deel van het Mljet-eiland is een Nationaal Park en in de middag bezoeken we de zeewatermeren en steken vervolgens over naar het vredige, kleine eiland St. Mary in het midden van het grote meer om de kerk en het klooster te bezoeken. Loop of huur een fiets om verder te gaan rond deze prachtige meren. Overnachting in de haven van Polača / Pomena afhankelijk van het weer en de ruimte.

Maandag MLJET – DUBROVNIK (O, L)

Na het ontbijt vertrekt u naar Dubrovnik, de beroemdste plaats in Kroatië en, voor velen, het hoogtepunt van deze cruise. De Ierse schrijver George Bernard Shaw noemde Dubrovnik ‘hemel op aarde’ en we passeren een prachtig stuk kust op onze weg daarheen. Na aankomst kun je op eigen gelegenheid verkennen of deelnemen aan onze begeleide stadstour (inbegrepen voor Premium en Prem. Superior) gevolgd door een optionele kabelbaanrit naar de berg Srđ voor een spectaculair uitzicht op de oude stad. Mis STRADUN niet – zowel een straat als een plein in de oude stad en probeer tijd te vinden om minstens een deel van de 1.940 m lange stadsmuren te lopen die Dubrovnik tijdens aardbevingen en aanvallen hebben beschermd! Overnachting in de haven van deze magische stad.

Dinsdag DUBROVNIK – ŠIPAN / TRSTENIK (O, L, CD)

Laat in de ochtend vertrek naar het eiland Šipan of het stadje Trstenik op het schiereiland Pelješac. Prachtige plekken voor een middag zwemmen en we overnachten hier. Er is meestal de mogelijkheid om een ​​lokale wijnmakerij te bezoeken. Later genieten we van het speciale Captain’s diner aan boord.

Woensdag ŠIPAN / TRSTENIK – KORČULA (O, L)

Na het ontbijt vertrekken we naar het eiland Korčula, een van de beroemde eilanden in de regio Dubrovnik. Het is de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger MARCO POLO. Lunch aan boord in een baai in de buurt van de stad Korčula, dan gaan we verder en arriveren in de middag. De omringende muren en bastions van de stad Korčula dateren uit de 13e eeuw en er zijn enkele mooie kerken en musea. Doe mee met de optionele bezienswaardigheden van de stad Korčula (inbegrepen op Prem.Sup.) Met wijn en een lokaal hapje proeverij bij een lokale wijnmakerij voordat je gaat dineren in een van de vele restaurants aan zee of konoba’s. Overnachting in de haven van de stad Korčula.

Donderdag KORČULA – HVAR (O, L)

Vroeg vertrek naar de Paklinski-eilanden bij Hvar (het langste eiland in de Adriatische Zee) voor lunch en een zwemstop. Later is er een optionele middag sightseeing van Hvar Town (opgenomen op Prem.Sup.), Die lijkt op een filmset. De renaissancekathedraal heeft zijn originele toren en het oudste gemeenschapstheater van Europa is hier gesticht in 1612. De stad Hvar biedt een entertainment-extravaganza: clubs en bars die tot diep in de nacht opengaan, samen met enkele uitstekende restaurants. Vergeet niet wat eilandlavendel te kopen bij lokale kraampjes. Overnachting in de stad Hvar.

Vrijdag HVAR (Bol) – SPLIT (O, L)

Onze volgende stop is het eiland Brač. Het beroemdste (en meest gefotografeerde) strand in Dalmatië is Zlatni Rat in de buurt van Bol (de Gouden Hoorn – een grindbar die beweegt en van vorm verandert volgens de wind) en hier stoppen we om te zwemmen). Bol is een typisch vissersdorp dat nog steeds zo aanvoelt ondanks het feit dat het een populaire plek is voor bezoekers. Na de lunch beginnen we onze reis naar Split voor onze laatste overnachting. We stoppen bij een van de vele baaien op het eiland Brač om meer te zwemmen. De benadering van de Split Riviera is geweldig en we hebben het beste uitzicht aan boord. Bij aankomst kunt u deelnemen aan onze rondleiding door Split, een monumentale stad die samen met het beroemde Romeinse paleis van Diocletianus onder bescherming van UNESCO staat. Gesplitst als vol bistro’s en restaurant met lokale specialiteiten. Koele repen ook.

Zaterdag SPLIT (O)

Een vroeg ontbijt voor je laatste afscheid van nieuwe vrienden en de bemanning.