We hebben voor jullie een geweldige rondreis samengesteld van Dubrovnik in het uiterste zuiden tot in Pula op het schiereiland Istrië.


Vertrek richting Kroatië: zaterdag 16 juni of zondag 17 juni


Vertrek richting Nederland: zaterdag 30 juni of zondag 1 juli


Dag 1 – Dubrovnik


Je komt om omstreeks 09.30 aan voor een welverdiende vakantie in het schitterende Dubrovnik. Het vliegveld van Dubrovnik ligt op zo’n 20 kilometer van de oude stad. Na het ophalen van de huurauto, ga je direct richting de ‘Parel van de Adriatische zee’. De eerste 2 overnachtingen zijn in Dubrovnik. Na even bijgekomen te zijn, kan je de eerste dag en avond heerlijk Dubrovnik gaan ontdekken.


Tip: kabelbaan van berg SRD naar oude stad Dubrovnik, wandeling over de 5 kilometer lange muur om de oude stad, ’s avonds dineren in een van de oude straatjes in het centrum.


Dag 2 – Eiland Lopud


De tweede dag staat het eiland Lopud op het programma. Vanuit de haven van Dubrovnik neem je de boot naar het eiland . Je komt aan in het oude centrum van Lopud. Hier kan je de dag beginnen met een drankje op de oude boulevard. Het doel van vandaag is een bezoek aan het pittoreske strand Sunj, gelegen aan de andere kant van het eiland. Een gezonde wandeling van 20 minuten door de ongerepte natuur, maar hierna wordt het lekker relaxen op het zandstrand met de mogelijkheid voor een hapje en een drankje in de gezellige beach bar. Aan het einde van de dag is er misschien zelfs nog tijd over om van de zonsondergang te genieten voordat je met de boot weer terug naar Dubrovnik gaat.


Dag 3 – Richting Split


Op de derde dag ga je Dubrovnik achter je laten, op weg naar Split, de 2e grootste stad van Kroatië en weer een hoogtepunt in de reis. De reis richting Split gaat langs de prachtige, smal uitgerekte kust. Onze tip is om hier rustig van te genieten, de route staat garant voor vele bijzondere uitzichten.  Halverwege de reis raden we aan om te stoppen in Ston. Dit is het centrum van de Kroatische oesterteelt. Dit stadje is klein, maar staat verder bekend om zijn bijzondere verdedigingsmuur, gebouwd in de tijd dat Dubrovnik nog een zelfstandige republiek was. Een tweede stop raden we aan bij de Makarska Rivièra, welke bestaat uit kleine, schilderachtige dorpjes met bijzonder mooie inhammen. Tegen het einde van de middag kom je aan in Split. Vooral niks doen, flaneren over de boulevard en heerlijk een hapje of drankje in de oude stad voordat je je bed weer opzoekt.


Dag 4 – SplitGeniet van Vakantie Split, Kroatië: stad, strand en prachtig weer!


Split is een vrij grote stad, de eerste dag heb je alle tijd om alles rustig te gaan ontdekken. Split is ontstaan uit een voormalig Romeins paleis en de omtrekken zijn nog steeds goed zichtbaar. Door de eeuwen heen zijn er door de lokale bevolking binnen de muren huizen gebouwd , wat geresulteerd heeft in een labyrint van pleinen en smalle straatjes. De boulevard is met de vele cafeetjes en restaurantjes absoluut must. Wordt het je allemaal te warm, dan kan je afkoelen op één van de stadsstranden die Split rijk is.Dag 5 – Hvar (verblijf in Split)


Vanuit de haven van Split neem je de catamaran naar Hvar. Hvar is het tweede eiland voor de kust van Split en misschien wel het mooiste van Kroatië. Hvar staat bekend om zijn vele zonuren, rijke geschiedenis en vele lavendelvelden. Een bezoek aan Hvar is ideaal te combineren met cultuur, natuur en ontspannen aan het strand. De dag vliegthier echt voorbij. Je komt aan in de indrukwekkende haven van stad Hvar. Vanuit hier kan je de indrukwekkende stad en natuur in je opnemen. Combineer deze dag met een aantal uren heerlijk uitrusten op de pittoreske stranden en te genieten van de vele bijzondere barretjes en restaurantjes die Hvar rijk is.


Dag 6 Cetina rivier en Klis kasteel (verblijf in Split)


Dit wordt een actieve dag. Vanuit Split maak je een rit terug in zuidelijke richting tot de stad Omis. De rivier de Cetina mondt hier uit in de zee. Het gebied richting binnenland, langs de rivier, is werkelijk prachtig. Door de stroming van de rivier is het een ideale laats om te raften. Na een heerlijke lunch neem je de auto richting Split. Vlak boven Split is Klis gelegen. Het hoogtepunt van dit dorpje is een bezoek aan het eeuwenoude,indrukwekkende kasteel Klis, waar zelfs scenes uit de populaire serie Game of Thrones zijn opgenomen.Dag 7 – Nationaal Park Krka


’s Morgens vroeg ga je op weg naar Nationaal Park Krka. Via de rijksweg ben je hier in ongeveer een uur rijden. Aangekomen bij het park, kom je via een korte busrit middenin het park aan.  In het park kan je uitgebreid wandelen, varen over de rivier en zwemmen in het heldere water met imposante watervallen op de achtergrond. Een leuke optie na het  nationale park, is een kort bezoek aan het dorpje Skradin dat aan de rivier ligt of een bezoek aan Etnoland Dalmatië.


 


Dag 8 en 9 – Nationaal Park Plitvice


De dag begint begint met een rit langs de kust richting Trogir. Trogir ligt op ongeveer 30 kilometer van Split. Na een kort bezoek aan het prachtig ommuurde stadje ga je op weg richting Plitvice. Eenmaal in Plitvice aangekomen, is er nog tijd om heerlijk te wandelen In de omgeving. Dag 9 staat in het teken van het bezoek aan het park zelf. Nationaal Park Plitvice heeft momenteel 16 meren, verbonden door 90 watervallen.Dag 10 – Reis richting Pula


In ongeveer 3 en een half uur rijd je van Plitice naar Pula. Pula is geleden op het groene schiereiland Istrië. Pula zelf is een middelgrote stad met diverse imposante bouwwerken zoals één van de best bewaarde Amphitheaters ter wereld. De dag gebruik je om Pula te ontdekken en heerlijk te genieten aan een van de vele stranden.


Tip: onderweg naar Pula pauzeren in Rijeka of Opatija


Dag 11 t/m 14 Rovinj, Brijuni, strand


Relaxen, natuur en een klein beetje cultuur. Dat zijn de dagen in Pula. De volgende dag de tocht naar de Brijuni eilanden. Dit is een Nationaal Park bestaande uit 14 eilanden. Een van de bijzonderheden van de eilanden is dat de leider van het voormalige Joegoslavië hier zijn zomerverblijf had waar meer dan 100 wereldleiders hem bezocht hebben. De vele cadeaus hebben ervoor gezorgd dat hier een heus safari park is. De laatste dagen bestaan uit heerlijk genieten van zon, zee en strand en misschien nog een kort bezoekje aan het romantische Rovinj….